keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Millainen on hyvä spinning ohjaaja?

Makuasioistahan ei voi, kuin ainoastaan kiistellä.
Joku toinen tykkää puheliaasta ohjaajasta ja joku toinen haluaa kuunnella enemmän musiikkia, ilman, että joku hölpöttää päälle. Nyt ajattelinkin kertoa oman mielipiteen, että millaisen ohjaajatyypin tunneille menen kerta toisensa jälkeen.

Nykyäänhän ohjaan itse spinningiä, sekä muita ryhmäliikuntatunteja, mutta ennen omia ohjauksiani kävin tosi paljon jumpissa.
Minua ei näkynyt salin puolella heilumassa tanko niskassa, vaan eturivissä keikkumassa Bodystepeissä ja Attackeissa. Tykkään siitä yhdessä tekemisen meiningistä.

Mielestäni hyvä spinning ohjaaja on olemukseltaan helposti lähestyttävä.
Hän tulee ajoissa tunnille ja jos näkee ensikertalaisen, hän menee auttamaan pyörän säätöjen kanssa. Hyvä ohjaaja kertoo selkeästi tunnin alussa montako työbiisiä on tulossa ja milloin palautellaan, jolloin asiakas tietää mitä tunti pitää sisällään.
Ohjaajan pitää osata artikuloida mikkiin selkeästi ja käyttää erinlaisia äänenpainoja.
Varsinkin viimeisessä työbiisissä saa jo mielestäni vähän huutaa ja koittaa saada asiakas antamaan itsestään enemmän.
Jos ohjaaja puhuu koko tunnin samalla äänenpainolla, niin pitkästyn helposti ja vilkuilen vain kellon viisareita. Hyvä ohjaaja myös puhuu sopivissa määrin tekniikasta, sekä osaa olla kappaleiden huippukohdissa hiljaa, jolloin asiakas saa musiikista voimaa.
Tykkään jos ohjaaja on valinnut monipuoliset kappaleet, eikä vain tietyn genren biisejä.

Siinä mielestäni tärkeimmät ja nää toimii hyvänä muistutuksena nyt itsellekkin :D
Ja muistathan, kun seuraavan kerran menet ryhmäliikuntatunnille, niin anna ohjaajalle rohkeasti palautetta, oli se sitten hyvää tai huonoa/rakentavaa.
Ilman sitä meidän on vaikea kehittyä, koska emme tiedä, että mistä juuri sinä tykkäät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti